Samsungilta liuta uusia julkistuksia

Samsung on tänään julkaissut kasan uusia laitteita, jotka tuovat paljon säpinää muutenkin odotuksia herättäneeseen syksyyn. Ensimmäisenä listalla on tietenkin odotettu Samsung Galaxy Note II.

Note kakkosessa on Galaxy S III:sta tuttu muotoilu, tosin ulkomitoiltaan laite on suurempi. Edeltäjäänsä verrattuna Notea on kuitenkin kavennettu ja ohennettu. Uudessa Notessa on 5,5″ HD Super AMOLED -näyttö ja 16:9 laajakuvasuhde. Sisällä hyrrää 1,6 GHz neliydinsuoritin, joka ottaa kaiken irti tuoreesta Android 4.1 -järjestelmästä, jota on Samsungin tapaan muokattu hyvin kynällä ohjattavaksi. Esimerkiksi viemällä kynän kuvakkeiden päälle voi kätevästi esikatsella vaikkapa sähköpostien sisältöä. Note II:ssa on myös toiminto, joka ilmoittaa, jos kynä meinaa unohtua matkasta lähtiessäsi ulos. Saatavilla on myös Notesta tuttuja, erikoisvalmisteisia, juuri Notelle tarkotettuja sovelluksia. Uuden noten suositushinta on 699 € ja se on saatavilla lokakuusta lähtien.

Uuden Noten lisäksi Samsung on julkaissut uuden Android-kameran. Hieman mielikuvituksettomasti Galaxy Camera’ksi nimetty laitee toimii myöskin Androidin uusimmalla versiolla ja sisältää myös 3G-tuen. Kamerassa on 16 MP sensori, 4,8 tuuman HD-kosketusnäyttö, Dropbox-pilvitallennustila, puheohjauskomennot, nettiselain ja Google Play -sovelluskauppa. Kameralla voi esimerkiksi pelata Android-pelejä. Laite tulee myyntiin lokakuussa ja sen suositushinta on 599 euroa.

Viimeisimpänä uutena julkaisuna on oikeastaan kolmen laitteen kokonaisuus, joka panee jonkin verran oksia ainakin Nokian pinnojen väliin. Samsungin uusi ATIV-kokonaisuus sisältää Windows Phone 8 -puhelimen, Windows 8 -pohjaisen tabletin, sekä Windows 8 -pohjaisen laitteen, joka yhdistelee kannettavan- ja taulutietokoneen ominaisuuksia.

Samsung ATIV S:ksi ristitty puhelin on Samsungin ensimmäinen Windows 8 -puhelin. Luurissa on 4,8-tuumainen HD Super AMOLED -näyttö, NFC-tuki ja järeäksi mainostettu 3100 mAh akku. Hirveästi mitään muuta erikoista Samsung ei ainakaan lehdistötiedotteessaan puhelimesta maininnut. Hinnaksi ilmoitettiin 599 euroa.

ATIV-sarjan toinen osa, ATIV Tab, 10,1-tuumainen tabletti ARM-suorittimella ja Windows RT-käyttöjärjestelmällä. Myös tabletti tukee NFC:tä, minkä avulla se keskustelee hyvin sarjan muiden laitteiden kanssa.

Kolmas laite, ATIV Smart PC Pro, on Intel Core i5 -suorittimella varustettu kannettava PC, jonka näppäimistöosa on irrotettava. Näin ollen laitte toimii myös tablettina. Näppäimistö kiinnittyy näyttöön magneeteilla. Myös tämän laitteen mukana tulee S Pen -kynä, jonka avulla voi kirjoittaa ja piirtää suoraan 11,6-tuumaiselle näytölle. Smart PC tulee syksyn aikana myyntiin kahtena eri versiona, joista halvempi maksaa 930 euroa ja Pro-versio noin 1800 €.

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , , , ,

Jätä kommentti