Zyngan pelit jatkavat voittokulkuaan kopiosyytteistä huolimatta

Facebookin listauduttua pörssiin kävi ilmi, että suuri osa sen tuotoista tulee peleistä, ja niistä valtaosa yhdeltä firmalta: Zyngalta.

Zyngan menestyspelejä ovat mm. FarmVille, Cafe World ja Mafia Wars. Peleillä on miljoonia pelaajia ja Zynga on julkaissut myös oman Facebookin ulkopuolisen pelialustansa, Zynga Platformin, jolla se yrittää siirtää painopistettään hieman kauemmas Facebookista. Alusta on kuitenkin edelleen vahvasti sidottu sosiaaliseen mediaan.

Zyngan tie ei viimeaikoina ole ollut pelkästään ruusuinen, sillä sitä on useaan otteeseen syytetty pelien kopioinnista. Viimeisimpänä peliyhtiö Electronic Arts haastoi Zyngan oikeuteen The Sims Socialin kopioimisesta. Kuvamateriaalista käy melko yksiselitteisesti ilmi, että näin todella on tehty. Ihmettelenpä, miksei asiaan ole puututtu jo aiemmin, ja kuinka pelit jatkavat edelleen pyörimistään.

Asia on helppo havaita Nimblebitin julkaisemasta Twitter-viestistä, jossa lähetetään terveiset Zyngalle Tiny Tower -pelin kopioinnista:

Zyngan väitetään myös yrittäneen ostaa Nimblebit’iä hieman ennen oman tornipelinsä julkaisua.

Zyngan edustajat ovat vastanneet EA:n kanteeseen muun muassa, että heistä on sääli nähdä EA:lta tällainen reaktio, ja että EA:lla ei selvästikään ymmärretä tekijänoikeuksien perusperiaatteita. Zynga aikoo puolustaa oikeuksiaan loppuun asti.

Lähde: http://fi.casinotop10.net/raju-vaeite-zynga-kopioi-pelinsae-muilta

Avainsanat: , , , , , , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: