Uusi liikkeentunnistustekniikka jyrää Kinectin mennen tullen

The Verge esitteli jokin aika sitten Leap Motionin 3D-liikkeentunnistusta. Tekniikka on sekä demolla että Vergen videolla vaikuttava. Demottu tuote on vasta esittelykappale, ja se toimii toistaiseksi VGA-kameroilla. Kamerat tunnistavat useita samanaikaisia ohjauksia, esimerkiksi 10 sormea kerralla. Laite pystyy myös erottamaan esineitä, esimerkiksi kyniä tai vaikkapa pensseleitä. VGA-kameroillakin tarkkuus on jopa 0,01 mm.

Leap Motionin laite, The Leap, saattaa olla seuraava iso juttu tietokonealalla. Se on paljon vaikuttavampi kuin Microsoftin Kinect (Leapin kotisivun mukaan 200 kertaa tarkempi), ja se tulee myyntiin ensi vuoden aikana noin 70 dollarin hintaan. Laite ei ole juuri USB-muistitikkua suurempi. Vergen haastattelun mukaan kehittäjät kolkuttelevat jo malttamattomina Leap Motionin ovia saadakseen laitteen käsiinsä, ja niitä onkin kuulemma lähdössä maailmalle paljon ennen varsinaista julkaisua. Yhtiö käy myös aktiivisesti neuvotteluja eri laitevalmistajien kanssa, jotta tekniikka saataisiin valmiiksi rakennettua esimerkiksi kannettavien tietokoneiden sisään.

Vergen haastattelussa Leapin teknologiajohtaja David Holz kertoi, että nykyiset kosketusnäyttösovellukset on suhteellisen yksinkertaista saada toimimaan täysin myös uudella tekniikalla. Ohjelmalle täytyy vain antaa virtuaalinen kosketusnäyttö, joka tunnistaa ruutua osoittavat liikkeet kosketukseksi. Mitään muutoksia alkuperäiseen ohjelmistoon ei siis tarvita, vaikka tietysti siitä on kiistatonta hyötyä, mikäli ohjelma halutaan todella suunnitella käytettäväksi liikkeentunnistuksella.

Kaksi seuraavaa vuotta näyttävät, ottaako tämä tekniikka tässä ajassa tuulta alleen. Demojen perusteella liiketunnistus pystyy kilpailemaan käytännöllisyydessä kosketusnäytön kanssa kiitettävästi, joten itsestäänselviä vastauksia ei vielä ole. On odotettava, minkälaisia sovelluksia tekniikka ympärilleen synnyttää.

Mainokset
Avainsanat: , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: