Uusi kosketusnäyttöjätti nousee Ruotsista

Ruotsalainen FlatFrog on kehittänyt kosketusnäyttöjä jo vuosia. Viime viikolla Flatfrog sai kerätyksi sijoittajilta 20 miljoonaa euroa, mikä antaa varmasti valmiuksia lähteä tosissaan tarjoamaan uudenlaista tekniikkaa esimerkiksi älypuhelimiin ja tabletteihin. Sijoituksesta kirjoitti Arctic Startup.

FlatFrogin kosketusnäytöt seuraavat näytölle tulevan valon määrää, mistä ne rekisteröivät kosketuksen. Tämän vuoksi näyttöjen käyttö ei rajoitu paljaisiin sormenpäihin, vaan niitä voi käyttää esimerkiksi hanskat kädessä, toisin kuin nykyisin markkinoilla olevista malleista yleisimpiä. Myös erilaisten kosketusnäyttökynien käyttö ja kehittäminen olisi helppoa.

Tekniikka & Talous kirjoittaa FlatFrogin tekniikasta ja kertoo, että sen näyttöjen pitäisi pystyä tunnistamaan periaatteessa jopa satoja samanaikaisia kosketuksia. Älypuhelimen kaltaisissa pienemmissä näytöissäkin luku olisi kymmeniä.

Aivan tuoreesta alan tulokkaasta ei ole kyse, sillä vuonna 2007 perustetulla yhtiöllä on jo useita kymmeniä alan patentteja, ja markkinoillekin se on jo ehditty tuoda laitteistoa. Oheinen video esittelee Multitouch 3200 -tasonäytön.

Mainokset
Avainsanat: , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: