Uusi MacBook Pro on hieno paketti

Retina-näyttöä odoteltiin ja se myös saatiin. Lisäksi Applen videolla käydään läpi laitteen suunnitteluun ja esimerkiksi sen pieneen kokoon liittyviä seikkoja. (Kone on vain ~ 1,8 cm paksu.)

Järeimmässä uudessa MacBookissa on siis 15″ 2880 x 1800 -resoluution näyttö. Yksi mielenkiintoinen käytännön esimerkki näytön hienoudesta on se, että ruudulla voi katsoa Full HD-videota, ja samalla jää tilaa vielä muullekin. Tämä on varmasti hienoa, jos työskentelee videoiden kanssa. Pöytäkoneissa tietysti ammattilaiset käyttävät useampia näyttöjä, mikä ajaa saman asian varsin hyvin.

Intelin uudet Ivy Bridge -prosessorit ovat myös tehneet tulemistaan, ja sellainen on myös Applen uutukaisen sisällä. Prosessoreita on saatavilla 2,7 GHz asti neliytimisessä Core i7-luokassa.

Näytönohjaimena on NVIDIA Kepler GeForce GT 650M jopa 1 GB:n muistilla. Muistia saa 16 gigaan asti, ja tallennustila on kokonaan toteutettu SSD-tekniikalla. Tallennuskapasiteettia on vara kasvattaa aina 768 GB asti.

Liitännöistä mainittakoon HDMI ja kaivattu USB 3.0. Lisäksi koneessa on kaksi Applen ja Intelin yhdessä kehittämää Thunderbolt-porttia, joiden nopeus on erittäin vaikuttava. Sitten kun vielä laitevalmistajat käyttäisivät sitä.

Tällaista pakettia ei kannata havitella, jollei ole laittaa pöytään vähintään 2000 euroa. Tuota järeintä ei saa ihan silläkään, ainakin Engadget ilmoittaa kovimman paketin hinnaksi 2799 dollaria.

Mainokset
Avainsanat: , , , ,

3 ajatusta artikkelista “Uusi MacBook Pro on hieno paketti

 1. Joni sanoo:

  Onko muuten tullut tietoa, että onko levyasemaa tulossa erillisenä milloin?
  Ainoa asia mistä en tuossa pidä on juuri se, että levyasema puuttuu… Kelpaakohan mikä tahansa levyasema tähän?

  • ajanhermolla sanoo:

   Käsittääkseni ainakin Applen oma USB SuperDrive käy myös uusimpiin malleihin (http://store.apple.com/us/product/MD564). Muiden valmistajien asemista en osaa mennä takuuseen.

   Yllättävän äkkiä nuo optiset asemat ovat alkaneet kadota läppäreistä. Toisaalta myös USB-asemien hinnat ovat nykyisin jo ihan kohtuullisia. Apple tosin tavalliseen tapaansa ottaa sievoisen summan omastaan, vaikka ei kuitenkaan niin hirveästi kuin olisin kuvitellut.

   • Joni sanoo:

    Jep, kiitos tiedosta! 🙂

    Olisi kyllä hienoa, jos Apple kehittäisi uutta Retina-näyttöä varten Applelle BluRay-aseman. Tulisi katsottua enemmän elokuviakin huippu kuvalla! 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: