Intel syyttää Androidia huonosta moniydintuesta

The Inquirer kirjoittaa Intelin antavan Adroidille noottia kehnosta tuesta moniytimisille prosessoreille. Intel on itse mobiilimarkkinoilla verrattaen tuore tulokas, ja sen ensimmäiset Android-laitteet Atom-prosessoreilla ovat vasta tuloillaan.

Android on alustana kuuluisa yli tarpeiden tursuavasta raudastaan – Googlen järjestelmän vauhdittamissa puhelimissa oli tuplaydinprosessoreita jo ennen kuin koko järjestemlä tuki niitä. Intelin omissa mittauksissa on selkeästi myös ilmennyt, ettei moniytimisten prosessoreiden tuki oli vielä uusimmassakaan Androidin ICS-versiossa niin hyvä kuin se voisi olla. Osassa testeitä useampi ydin oli jopa haitallinen suorituskyvylle.

Inteliltä asian tiimoilta puhunut Mike Bell kertoo, että Android ja sen ohjelmistot eivät ota hyötyä irti useammasta ytimestä, ja sen vuoksi Intel on itse lykännyt omia moniydinprosessorejaan mobiilialustoilta. Asiasta voi Bellin mukaan syyttää osittain piirivalmistajia, jotka ”eivät ole vaivautuneet” antamaan työpanostaan moniydintuen parantamiseksi. Hän kuitenkin sanoo Intelin työskentelevän paraikaa parantaakseen Androidin moniydintukea, joten voimme olettaa, että moniytimiset Atomit ovat markkinoilla suhteellisessa lähitulevaisuudessa.

Mainokset
Avainsanat: , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: