Facebook saattaa pian aueta virallisesti myös lapsille

Fox Newsin mukaan Facebook suunnittelee tällä hetkellä tapaa, jolla voisi sallia alle 13-vuotiaiden liittymisen yhteisöpalveluunsa. Tähän asti rekisteröityminen on ollut lapsilta kielletty, mutta käytännössä kiellon estäminen on niin helppoa, että palvelussa on varmasti tuhansia alle vaaditun iän olevia. Rekisteröinti onnistuu väärän iän syöttämällä.

Foxin mukaan uudistuksen jälkeen lasten tilit voisivat olla kytkettyinä vanhempien tileihin, jolloin vanhemmat voisivat kontrolloida sen käyttöä, tai esimerkiksi maksaa lapsilleen auki joitain sovelluksia. Vanhemmat voisivat myös päättää, ketä lapset pystyvät lisäämään kavereikseen.

Facebookin tietosuojakäytännöt ovat olleet muutenkin esille viime aikoina, ja mikäli lapset halutaan todella ottaa mukaan menoon, niin meteli saattaa olla melkoinen. Monien maiden lainsäädäntö kieltää henkilötietojen keräämisen lapsilta ilman vanhempien suostumusta kokonaan, ja tietysti tällä järjestelmällä (lasten ja vanhempien tilit kytköksissä) saataisiin selkeästi esille, mikäli vanhemmat ovat tällaisen suostumuksen antaneet.

Lähde: The Wall Street Journal

Mainokset
Avainsanat: ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: