Esittelyssä Kingston DataTraveler Elite 3.0

USB-aikakausi on pikkuhiljaa kääntymässä kohti kolmatta sukupolveaan, eli 3.0. USB 2.0 on hallinnut jo jonkin aikaa, ja hallitsee edelleen vaikka seuraava versio on ollut tarjolla jo hyvän tovin.

Kingstonin Elite-sarjan tikku tuo erittäin laadukkaan paketin järkevässä hintaluokassa (~20 € / 16 GB) niille, jotka haluavat siirtä ajan hermolle, tai niille, jotka tarvitsevat selvästi pätevämpiä siirtonopeuksia. Paketissa luvataan tälle tikulle lukunopeudeksi USB 3.0 -portin kautta 70 Mt/s ja kirjoitusnopeudeksi 30 Mt/s. Vanhemman USB 2.0 -portin kautta vastaavat luvut ovat 35 ja 25, eli nekin hyvät verrattuna tavanomaisempiin tikkuihin. Vajaan 9 Gt:n tiedoston tikku imaisi USB 3.0-portista itseensä 4 minuutissa ja 40 sekunnissa, ja saman se sylki ulos 2 minuutissa ja 5 sekunnissa.  Vertasin nopeutta halvempaan 2.0 DataTraveleriin jolla sain tulokseksi 10 Mt/s. Tämä tietysti 2.0-portilla.

Tikku on jämäkän tuntuinen, eikä varmasti sirommasta päästä. Keskellä oleva valkoinen kaistale liukuu lähes kokonaan piiloon kun tikun ”painaa kasaan”, ja samalla varsinainen USB-osa työntyy ulos tikun päästä. Kotelo itse toimii siis suojana, eikä irrallista korkkia ole.

Suurempien tiedostojen siirrossa nämä nopeudet alkaa omasta mielestä tuntua jo vähimmäisvaatimuksilta. Eikä sitäkään tietysti huomannut, ennen kuin kokeili nopeampaa. Vanhoihin, hitaampiin tikkuihin palaaminen tämän jälkeen on epätodennäköistä, lukuun ottamatta ehkä koulutöiden, työdokumenttien tms. siirtoa.

Elite-sarjan tikkuja löytyy 16 gigasta alkaen aina 32 ja 64 gigaan asti.

Lisää Kingstonin sivuilla.

Mainokset
Avainsanat: , , , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: