Google ja Mozilla huolissaan Microsoftin päätöksestä

Microsoftin pian julkaistavaa uutta käyttöjärjestelmää arvostellaan nyt kovin sanoin. Internetselaimia tuottavat Google ja Mozilla ovat molemmat ilmaisseet huolensa tulevien Windows RT -laitteiden rajoituksista. Windows RT on tarkoitettu mm. taulutietokoneille, joiden Microsoft toivoo haastavan Applen iPadit. Tulevissa laitteissa Microsoftin omalla Internet Explorer -selaimella on selkeästi muita parempi asema.

Muiden selainten leirit ovat huolissaan siitä, että kuluttajalle ei anneta valinnan vapautta. Mikäli Microsoftin nykyiset suunnitelmat toteutuvat, niin muiden valmistajien selaimia rajoitetaan selvästi IE:hen verrattuna. ”Näiden rajoitusten kanssa on selkeää, ettei mikään selain pysty kilpailemaan IE:n kanssa ominaisuuksissa tai suorituskyvyssä”, kommentoidaan Mozillalta.

Google kommentoi myöhemmin jakavansa Mozillan huolen kilpailun väärentymisestä. ”Meidän mielestämme on lopulta kaikkien etu, että markkinoilla on reilua kilpailua.”

Microsoftin asettamat rajoitukset koskevat vain RT-versiota tulevasta järjestelmästä. Tässä järjestelmässä perinteinen työpöytä näkymä on lukitumpi, eivätkä kaikki sovellukset ilmeisesti pääse siihen käsiksi. Järjestelmää käytetään lähes kokonaan Metro-käyttöliittymän kautta. Varsinainen Windows 8 on näiltä osin vapaampi ja perinteisempi.

Metro-käyttöliittymän on arveltu asettavan kovan vastuksen nykyisille Android-tableteille ja iPadeille. Ilmeisesti kuitenkin Microsoftin oma Office-paketti on tällä hetkellä syynä siihen, miksei Windows RT:stä täysin poisteta perinteistä työpöytää.

Lähde: Slashgear

Mainokset
Avainsanat: , , , , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: