Applen koneet levittävät viruksia PC-koneisiin

Näin väittää ainakin tietoturvayhtiö Sophos, jonka tutkimusten mukaan joka viiden Mac-kone kantaa virusta tai haittaohjelmaa, joka voi tarttua siitä Windows-koneisiin. Windowsille tarkoitetut virukset eivät yleensä tartu Mac-koneisiin, eivätkä näin aiheuta haittaa koneella ollessaan, mutta tietysti toimivat ikävänä välikätenä haitallisen koodin levittämisessä. Asiasta kertoi Read Write Web.

Sophosille selvisi myös, että Mac-koneista saattaa löytyä jopa 5 vuotta vanhoja haittaohjelmia, koska käyttäjät ovat siinä uskossa, ettei heidän tarvitse huolehtia tietoturvasta. Yksinkertainenkin virustorjunta osaisi poistaa näin vanhat haitat helposti. Apple julisti pitkään, ettei Mac-koneilla ole lainkaan viruksia. Tänä päivänä tilanne on hyvin toinen, mistä esimerkkinä tulipalon lailla levinnut FlashBack-troijalainen, joka saastutti satojatuhansia koneita. FlashBack on ylivoimaisesti yleisin OS X -järjestelmän haittaohjelma tällä hetkellä.

Haittaohjelmat voivat tarttua Macille samalla tavalla kuin muillekin koneille, esimerkiksi USB:n tai sähköpostin välityksellä.

Mainokset
Avainsanat: , , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: