Tutkimus selvittää, miten Google pysyy innovatiivisena

Ruotsalainen tutkija Annika Steiber on viettänyt lähes vuoden Googlen päämajassa yrittäen selvittää, kuinka Googlea johdetaan ja miten se on organisoitu. Tutkimukset perustuvat mm. 28 ihmisen haastatteluihin.

Silmiinpistävää on, kuinka paljon energiaa Google käyttää oikeiden ihmisten löytämiseen ja heidän kehittämiseensä, Steiber sanoo.

Googlen työntekijät noudattavat yrityksen sisällä tiettyjä periaatteita. Ihmisissä on oltava tiettyjä piirteitä, jotta he voisivat olla ”Googley”:

  1. Ihmisellä on oltava halu muuttaa maailmaa internetin kautta
  2. Ihmisen pitää olla fiksu
  3. Ihmisen pitää olla epäpoliittinen

Neljäntenä kohtana on kaikenlaisen hyvän tekeminen. Haastatteluissa ihmiset kertoivat, että juuri nämä periaatteet saivat heidän alunperin kiinnostumaan Googlesta työpaikkana.

Tutkimuksessa puhutaan Googlen sisäisestä kulttuurista. Monien Youtube-videoiden jälkeen, joita olen vuosien varrella katsonut, voisin sanoa, että jonkinlainen suuremman katku niistä kyllä välittyy – ehkäpä juuri kulttuurin. Yrityksessä toimii mm. kulttuurijohtaja, jonka tehtävä on ylläpitää tätä kulttuuria ja ilmapiiriä, sekä kehittää yrityksen periaatteita.

Google on ainakin ulkoapäin katsoen varmaan miellyttävä paikka työskennellä. Kuulemani mukaan siellä työntekijät saavat tietyn aikaa viikossa työskennellä vapaavalintaisten projektien parissa, kun muutoin heidän on työskenneltävä sen työn kanssa, joka heille on osoitettu. Tämän on tutkittu nostavan työntekijoiden luovaa panosta ja tuloksia.

Googlella on kerrottu olevan 5 omaa lääkäriä ilmaiseksi työntekijöiden käytettävissä. Lisäksi on lukemattomia liikuntamahdollisuuksia, kuntosaleja, pelikenttiä sekä pelihuoneita, jotka ovat kaikki ilmaiseksi työntekijöiden käytössä. Google on ainakin jossain vaiheessa myös tarjonnut 5000 dollarin avustuksia työntekijöille, jotka ovat aikeissa ostaa hybridiauton. Myös ravintolatason ruuat ovat ilmaisia.

Steiberin tutkimuksen mukaan Google on myös onnistunut ajan saatossa muuttamaan toimintatapojaan, mikä on muuttuvassa maailmassa välttämättömyys.

Läheet:
https://publications.lib.chalmers.se/cpl/record/index.xsql?pubid=156232
http://www.sciencedaily.com/releases/2012/04/120423131804.htm

Itse väitöskirja:
http://publications.lib.chalmers.se/records/fulltext/156232.pdf

Mainokset
Avainsanat: , , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: