Esittelyssä Samsung Galaxy Xcover

Samsung Galaxy Xcover on ensimmäinen IP67-luokiteltu kosketusnäyttöpuhelin, ja ensimmäinen älypuhelin ylipäätään, jolle valmistaja lupaa edes nimellisen keston kolhuja ja kosteutta vastaan. Android 2.3(.6):lla varustettu Xcover on mukava tuulahdus käytännön suuntaan alati muuttuvassa, teknisessä maailmassa. Tässä on ajateltu myös rakennusmiestä.

Xcover ei ole rautapuolella mitenkään kummallinen laite. Siinä on 3,65″ näyttö (320 x 480), 3 MP kamera ja 800 MHz prosessori. Ominaisuudet sijoittavat sen alhaalle keskikastiin. Suorituskyvyssä tämä sen sijaan ei näy, sillä laite toimii todella sulavasti, ehkä juuri alhaisen resoluutionsa ansiosta. Monet valmistajat menevät metsään siinä, että liian heikolle prosessorille annetaan työstettäväksi liikaa pikseleitä. Eikä tämäkään näyttö, vaikka spekseiltään onkin heikko, kuitenkaan rumaa jälkeä tee. Vähän ”maallikommat” tuttavat kehuivat jopa kelvolliseksi. Kuvat ovat ihan nättejä, ja videokin katselemisen arvoista. Ja kuten jo sanottua, kaikki pöyrii sulavasti pienellä resoluutiolla.

Alareunan painikkeet ovat kaikki fyysisiä ja riittävän suuria isommillekin sormille. Sekä kuuloke- että USB-liittin on peitetty järeillä suojalätkillä, jotka on kuitenkin helpohko avata.

Akkukestoksi 1500 mAh:n akulle luvataan noin 11 tuntia puhetta 3G-verkossa. Ja sen Galaxy Xcover kestääkin, yhden päivän tehokasta käyttöä, kaksi vähemmän tehokasta.

Netistä olisi toki löytynyt useampiakin videoita, joissa Xcover hukutetaan, mutta en malttanut olla kokeilematta sitä myös itse, ja miksi en sitten samalla olisi myös videoinut sitä. Tässä tulos:

Kosketusnäyttö toimi upotuksen jälkeen moitteettomasti, vaikka videolla se pätkiikin. Pätkiminen johtui siitä, että näytön pinta oli märkä. Kun sen pyyhkäisi, kaikki toimi loistavasti. Mutta toisin sanoen, vaikka puhelin kestääkin vettä, niin ei sen käyttäminen märkänä onnistu kunnolla. Tämä on hyvä pitää mielessä.

Xcoverin takakuoressa on pieni lukitusruuvi, joka pitää kannen varmasti paikallaan laitteen pudotessakin. Tämän pitäisi olla joka puhelimessa vakio-ominaisuus, koska useimmin suurin vahinko, joka puhelimelle koituu pienestä pudotuksesta on takakuoren ja akun irtoaminen.

Alla valokuva- ja videotestit.

Kuva on kohtuullinen, ja video pienestä rakeisuudestaan huolimatta sulava. Se riittää monelle.

Galaxy Xcoveria voisi moni vanhempi varmaan harkita myös lapsensa ensimmäiseksi älypuhelimeksi juuri sen kestävyyden takia. Tätä on hiukan vaikeampi saada rikki kuin lasipuhelimia.

Ohjelmistossa ei ole mitään erikoista, vaan puhelimen myyntivaltti on tietenkin kestävyys. Itse pudottelin tahallani puhelinta muutaman kerran (en tohtinut poskettoman korkealta), eikä se ottanut itseensä. Tutun kuulin kuitenkin saaneen puhelimen tahattomasti rikki jo useamman kerran, joten liikkeellä saattaa joko olla maanantaikappaleita, tai sitten puhelinta on kohdeltu todella kaltoin.

Nettiselailussa Galaxy Xcover ei ole vahvimmillaan, vaikkakin kohtuullinen siinäkin. Pienet tekstit menevät helposti suttuisiksi, eikä vauhtikaan aina päätä huimaa. Sovellusten kanssa Xcover on hiukan voimakkaampi ja suorituskykyisempi. Sillä voi tehdä kaikkea, mitä isoveljilläänkin.

Mikäli aivan täysveristä älypuhelinkokemusta etsii, niin tämä ei ehkä ole ykkösvalinta, mutta mahdollisuus kuitenkin. Galaxy Xcover on jämäkkä ja toimiva, kosketusnäytöllinen Android-puhelin, joka on helppokäyttöinen. Suurin heikkous on varmasti näytön tarkkuus. Vahvuutena tietysti ainutlaatuinen suojaus ja vedenkestävyys (30 min yhden metrin syvyydessä). Xcover vie älypuhelimet sinne, minne niitä ei ennen tohtinut viedä. Puhelimen hinta pyörii tällä hetkellä 220 euron tietämillä.

 

 

Mainokset
Avainsanat: , , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: