Microsoft julkaisi tulevan Windowsin nimen

Microsoft on julkaissut tulevan Windows-tuoteperheen nimet. Yhtiön nimeämisperiaatteita on pidetty tarpeettoman sekavina, ja käyttöjärjestelmästä on usein ollut turhan monta versiota, mikä on aiheuttanut sekaannuksia. Nyt Microsoft on viimein yksinkertaistanut nimipaljoutta, ja tulevasta Windowsista on tarjolla 3 toisistaan poikkeavaa versiota:

WINDOWS 8

WINDOWS 8 PRO

WINDOWS RT (ent. Windows ARM)

Tavallinen Windows 8 tulee olemaan yleisin malli. Siitä puuttuu vain teittyjä järjestelmän hallinnointiin ja virtualisointiin liittyviä työkaluja, kuten Client Hyper-V sekä Group Policy. Nämä löytyvät sitten Pro versiosta, josta on ilmeisesti tulossa yrityksille oma versio (aivan kuten Win7 Ultimate ja Enterprice).

Windows RT taas tulee olemaan ARM-laitteille suunnattu, esiasennettuna tuleva versio, ja sen kyljessä tulevat myös kosketusnäytöille suunnatut versiot Office-ohjelmistosta. Windows RT ei tule myyntiin erillisenä, vaan sen saa vain asiaankuuluvan laitteen mukana.

Lue lisää: Microsoft News

PÄIVITYS:
Windows 8 Enterprise Edition ei olekaan sama kuin Windows 8 Pro, vaan se sisältää suurille IT-yrityksille tarkoitettuja ominaisuuksia liittyen virtualisointiin ja turvallisuuteen. Lisäksi Windowsista julkaistaan ilmeisesti tietyille kielille (ainakin kiinalle) tarkoitettuja omia versioitaan. 

Mainokset
Avainsanat: , , , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: