Esittelyssä Samsung Omnia W

Samsungin viime syksynä julkistama Omnia W on korealaisvalmistajan vaihtoehto Windows Phone -markkinoilla. Siinä on suunnilleen saman verran potkua rautapuolella kuin Nokian Lumia 800 -mallissa, mutta sen saa satasen halvemmalla. Lienee syytä ottaa selvää, miten Omnia W pärjää ”ensimmäisille oikeille Windows-puhelimille”.

Samsung Omnia W ei ole järein Samsungin Windows-puhelimista maailmassa, mutta se on sitä Euroopan markkinoilla. Galaxy S II:n kuoriin tehty Samsung Focus S ei koskaan saapunut Eurooppaan, vaikka sitä jonkin verran odoteltiinkin.

Omnia W:ssä on 1,4 GHz prosessori ja 3.7” WVGA (800 x 480) Super AMOLED -näyttö. Verrokkina Lumia 800:ssa on tavallinen AMOLED näyttö, mutta Nokian ClearBlack-tekniikalla höystettynä. Näytöt ovat suorituskyvyltään niin samanlaiset, että eroja on todella vaikea löytää. Puhelimen valmiita kuvia vierekkäin verratessa näytöt tuntuvat identtisiltä. Omniassa on 2 kameraa, takana pääkamerassa 5 MP ja etukamerassa VGA. Takakamera on siis samaa luokkaa kuin Lumia 710.

Käyttökokemus on tuttua Windows Phone Mangoa. Saatavilla on suomenkielinen käyttöliittymä, ja kaikki tavanomaiset ominaisuudet: Ihmiset-hub, jossa hyvät facebook- ja yms. sosiaalisen median integraatiot, Marketplace sekä XBOX-Live.

Näyttö on tehty Gorilla-lasista, joten naarmuja ei tarvitse pelätä. Tämä lienee tämän hintaluokan puhelimissa standardi.

Omnia W on käteen erittäin jämäkkä, mutta samanlaista luksuksen tuntua siihen ei ole saatu, mitä Lumia 800:sta löytyy. Laite on kuitenkin kalliimman oloinen kuin halvemmat Lumiat, mitä se tietysti todellisuudessakin on. Omniassa kotinäppäin on fyysinen ja kaksi muuta painiketta kapasitiivisia.

Suurimman eron muihin Windows-puhelimiin tekevät sovellukset. Samsung on luonut kattavan portfolion omia Windows-sovelluksiaan, jotka ovat ilmaiseksi mukana puhelimessa.

Esimerkkeinä Photo Studio, jonka avulla kuviin on helppo lisätä erilaisia tehosteita, Videopuhelu, joka nimensä mukaisesti mahdollistaa videopuhelut (puuttuvien etukameroiden vuoksi tämä ominaisuus puuttuu Lumioista täysin, lukuun ottamatta 900-mallia), AllShare, jolla voi jakaa sisältöä DLNA-yhteensopivien laitteiden kesken, sekä Now-uutissovellus. Valitettavaa on, että viimeisimpien päivitystenkään jälkeen Now-sovellus ei löydä suomenkielisiä uutisia. Valittavina uutisalueina ovat esimerkiksi Yhdysvallat, Paraguay, Singapore, Taiwan, Iso-Britannia, Peru ja Honduras. Luulisi, että Suomikin tähän mahtuisi.

Lisäksi löytyy melko näppärältä vaikuttava MiniDiary, jonka päiväkirjamerkintöihin voi helposti liittää valokuvan, sijainnin ja tekstiä. Merkintöihin voi myös tehdä äänitteitä, ja kuvia saa joko otettua kameralla tai niitä voi piirtää kosketusnäytöllä itse.

Windows Phone ei anna ottaa kuvankaappauksia (ongelma, joka toivottavasti korjataan pian, terveisin kaikki aiheesta bloggaavat), joten kuvasin pätkän videota, jossa selailen läpi muutamia valikoita. Siitä käynee ilmi alustaan tutustumattomalle, minkälaisesta puhelimesta on kyse, kun puhutaan Windows Phonesta.

Alla olevassa kuvassa demoan hiukan kameraa. 5 MP riittää hyvin tallentamaan kosolti yksityiskohtia. Windows Phonen kamerasovellus ei ole mahtava, mutta se on hyvä. Kuvan voi klikata suuremmaksi.

Yhteenvetona: Puhelin on hyvä, ja siitä löytyvät kaikki Windows Phone -järjestelmän odotetut ominaisuudet. Se antaa hyvän syyn odottaa Samsungin seuraavia Windows-puhelimia. Voi olla, että korealaiset pistävät tässäkin taas pykälän paremmaksi. Kesän ja syksyn aikana punnitaan paljon, ja Samsungilla on kaikki edellytykset kallistaa vaakakupit kotiin päin.

Mainokset
Avainsanat: , , , , , , , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: