90 % myydyistä puhelimista on älypuhelimia vuonna 2014

Näin kertoo Marketvisio.

Älypuhelimet ja mediatabletit mullistavat päätelaitemarkkinaa ja niiden suosio lisääntyi runsaasti vuonna 2011. Kasvun arvioidaan jatkuvan vahvana: Marketvision tekemän arvion mukaan älypuhelinten osuus saavuttaa >90% laitemyynnistä vuoteen 2014 mennessä.

Kaikki mobiililaitteisiin liittyvä liiketoimi on tällä hetkellä kasvavaa, vuonna 2011 mobiiliverkon markkinat kasvoivat Suomessa 8 %. Sekä päätelaitteiden myyntimäärät että dataverkon käyttö ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti. Yritykset ja yksityiset ihmiset ovat löytäneet niin älypuhelimien kuin tablettienkin tuomat mahdollisuudet työn ja viihteen saralla.

Puhelin ei ole enää vain soittamista varten, vaan siihen liittyy paljon mediaa – musiikkia, videoita ja internet.

Mobiiliverkon datayhteyksien käytön lisääntymisen takana on useita seikkoja: Yhä useampi kuluttaja hankkii älypuhelimen ja surffaa myös netissä sen avulla. Samalla myös tabletit lisääntyvät huimaa vauhtia ja monet niistä on varustettu 3G/4G-ominaisuudella. Lisäksi mobiiliverkossa toimivat liikkuvat laajakaistat eli ns. mokkulat ovat lisääntyneet”, summaa analyytikko Johanna Ahtola.

Mobiiliverkon jatkaessa kasvuaan, löytyy kiinteän verkon puolelta Suomessa vain yksi kasvun ala: IPTV, eli ns. netti-TV. Puheen välittäminen lankaverkossa on vähentynyt entisestään.

Mainokset
Avainsanat: , , , , , , , , , , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: