Iran sulkee internetin

Iranin viestintäministeriön julkaiseman tiedotteen mukaan maa haluaa estää palveluiden, kuten Googlen, Gmailin, Yahoon ja Hotmailin toiminnan osana suunnitelmaansa ”puhtaasta internetistä”. Valtio korvaa palvelut omilla vastaavilla palveluillaan. Toistaiseksi Iran ei vielä ole pannut täytäntöön suunnitelmiaan muutamia rajoituksia lukuun ottamatta. Isompien rajoitusten on määrä tulla voimaan toukokuussa.

Ensimmäisessä vaiheessa internet (sensuroituja sivuja lukuun ottamatta) on vielä kansalaisten ulottuvilla, mutta elokuusta lähtien Iran sulkee internet-yhteydet lähes kokonaan oman intranettinsä tieltä.

Kaikki palveluntarjoajat näyttävät vain kansallista internetiä elokuusta lähtien, sanoo Iranin viestinnästä vastaava ministeri Reza Taghipour.

Ilmeisesti on kuitenkin tulossa jonkinlainen hyväksyttyjen sivujen lista, jonka osoitteisiin kansalaiset pääsevät.

Taghipour sanoi maaliskuussa, että nykyinen internet levittää epäyhteisöllisyyttä, epäterveellisiä moraalisia arvoja, rikollisuutta ja ateismia, minkä vuoksi se on suljettava.

Iranin myöhempi tavoite on kuulemma istuttaa käytäntö koko maailmaan. Ministeri Taghipour on ollut jo jonkin aikaa EU:n sanktiolistalla. Sanktioiden myötä hänen varojaan on jäädytetty ja hänelle on asetettu matkustuskieltoja. Perusteena sanktioille on Taghipourin ihmisoikeusrikkomukset. Myös kymmeniä muita iranilaisvirkamiehiä on asetettu samalle listalle.

Lähde: International Business Times

Mainokset
Avainsanat: , , , , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: