Eikö olisi mukavaa, jos joku lukisi sovellusten käyttöehdot puolestasi?

Se voi kohta olla mahdollista. Technology Reviewin mukaan tutkijat Carnegie Mellonin ja Rutgersin yliopistoissa kehittelevät järjestelmää, jonka prototyyppi lähettää tiedot käyttäjän haluamasta sovelluksesta Amazonin Mechanical Turk -palveluun. Siellä työntekijät lukevat käyttöehdot käyttäjän puolesta ja antavat niistä arvion. Esille nostetaan huomionarvoisia kohtia, kuten vaikkapa mitä puhelimen ominaisuuksia sovellus haluaa käyttää, ja ovatko ne kaikki todella tarpeellisia.

Esimerkiksi Goldenshores Technologyn kehittämä ”Brightest Flashlight”- eli ”Kirkkain salamavalo” -sovellus käyttää hyväkseen vain näytön valoa, mutta se vaatii silti sijaintitietojen käyttöoikeudet. Sovellus toimittaa tiedot eteenpäin mainostajille. Tutkijat luetuttivat sovelluksen käyttöehdot 170:lla Mechanical Turkin työntekijällä. 90–95 prosenttia oli yllättynyt ehdoista.

Prototyyppi kertoo tämän tiedon loppukäyttäjälle. Järjestelmän tarkoituksena on auttaa ihmisiä, jotka eivät ole tietokone-experttejä, ymmärtämään sovellusten ehtoja.

Mainokset
Avainsanat: , , , , , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: