Lumia 800 vs. Lumia 710

Olen jo aiemmin (ensimmäisessä postauksessa) esitellyt Lumia 800:n laitteiston melko kattavasti, joten ajattelin nyt käyttökokemusten jälkeen mieluummin vähän vertailla Lumioita sen sijaan että olisin päivitellyt vanhaa artikkelia. Haastavaa saada hirveästi juttua irti, kun kyseessä on niin samankaltaiset laitteet, mutta yritän.

Olen nyt testaillut molempia puhelimia reilun viikon. Suurin asia, mikä minut yllätti, oli Lumia 710 kokonaisuutena – se, kuinka hyvä se on.

Etukäteen en oikein pitänyt laitteen ulkomuodosta, mutta jollain tapaa käsitykseni siitä parani, kun sain sen käteen. Lumia 710 toimii yhtä sulavasti kuin isoveljensäkin, ja halvemmankin näytön ClearBlack on kyllä vaikuttava. Näytössä ei ole oikeastaan mitään valittamista, ellei puhelimia laita rinnakkain, jolloin eron kyllä huomaa. Lumia 800 toistaa värit selkeästi syvemmin ja kirkkaammin.

Molemmat puhelimet suorituvat kiitettävästi karttapalveluista ja navigoinnista, toiminnot ovat identtisiä sekä ulkoasultaan että nopeudeltaan. Paikannus toimii tarkasti ainakin Hämeenlinnan alueella jopa sisätiloissa. Hyvänä plussana tietysti myös palveluiden ilmaisuus (datapalvelua lukuun ottamatta).

Lukitusnäppäimen paikka (yksi konkreettisimmista eroista) on kalliimmassa laitteessa ainakin omaan tottumukseen luontevampi, ja sivussa oleva nappi sopii paremmin yhden käden käyttöön kuin ylhäälle sijoitettu. Molempien puhelinten käyttö onnistuu silti yhdellä kädellä hyvin – jopa paremmin kuin osasin odottaa. Vielä on kuitenkin jonkin matkaa kuljettavana verrattuna N9:n yhden käden käyttökokemukseen, mutta sitä kohti ollaan menossa.

Käyttökokemuksena molemmat ovat Nokialle suuri harppaus eteenpäin Symbian-hässäköistä. Lumia 800 tarjoaa hieman enemmän luksusta, sen lasinäyttö tuntuu sormen alla hieman mukavammalta, ja sen muotokieli on tietysti aivan omaa luokkaansa. Myös kamera tarjoaa hieman parempia tuloksia, mutta Lumia 710:n kamera on sekin kyllä erittäin toimiva. Toisin sanoen, Lumia 710:ssa on kaikki tarpeellinen, mutta Lumia 800 on kaikki ja vähän päälle. Pieninä puutteina etukamera sekä tethering, mutta osa puutteista tullaan paikkaamaan päivityksillä. Mielenkiinnolla odotan esimerkiksi lupailtua kamerasoftan päivitystä, jonka uskon vievän puhelimen kameraa kohti kiiteltyä Symbianin softaa.

Kokonaisuuten Lumia-tuoteperhe on varmasti jonkin uuden alku ja lupailee Nokian tulevaisuudelta paljon. Omasta mielestäni tämä parivaljakko on yksi tämän hetken kiinnostavimpia laiteuutuuksia, ja niiden menestystä seurataan varmasti tälläkin sivustolla. Lisäksi on kiinnostavaa nähdä, miten tuoteperheen ääripäät (eli Lumiat 610 ja 900) sijoittuvat, kunhan pääsevät markkinoille.

Lumia 710 on hyvä vaihtoehto niille, jotka eivät kaipaa ylimääräistä luksusta, tai hieman parempaa kameraa, sillä se tarjoaa samat toiminnallisuudet kuin 800. Tietysti tulevissa päivityksissä saattaa ilmetä joitain eroja, eivätkä kaikki uudet ominaisuudet välttämättä tule halvempiin malleihin. Esimerkiksi vielä hyvin suojellun Windows Phone 8 -päivityksen kohtalo on epäselvä, tällä hetkellä näyttää siltä, että ainakin 800 on saamassa uuden ohjelmistoversion. Sitä odotellessa!

Loppuun vielä vertailuvideo youtubesta englanniksi:

 

Mainokset
Avainsanat: , , , , , , , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: