Apple yrittää saada oman SIM-standardinsa läpi

Jo jonkin aikaa on uutisoitu Applen yrityksistä saada markkinoille niin kutsuttu nano-SIM, joka veisi vähemmän ”turhaa” tilaa laitteen sisältä. Euroopassa Applen kortista ei kuitenkaan olla innostuttu, ja Nokia, Motorola ja RIM, jotka käyttävät toisenlaista mallia, ovat asettuneet Applea vastaan. Nokian mukaan sen malli on teknisesti Applen mallia parempi ja sallii vapaampaa laitesuunnittelua. Lisäksi se on paremmin taaksepäin yhteensopiva kuin Applen malli.

Applen on sanottu haluavan vain rahastaa omalla kortillaan, sillä kaikki patentit olisivat sen käsissä ja puhelimet pitäisi suunnitella Applen vaatimusten mukaisiksi, mutta vastauksena tähän se on nyt ilmoittanut lisensoivansa tuotteen kaikkien käyttöön ilmaiseksi, mikäli sen mallista tulee standardi.

Euroopan telealan standardisoimisjärjestö ETSI äänestää standardista tällä viikolla. ETSI:n jäseniä ovat alan yritykset. Apple näyttää yrittävän kaikkia keinoja päästäkseen niskan päälle – se on rekisteröimässä kuutta eurooppalaista tytäryhtiötään ETSI:n jäseniksi. Jos tytäryhtiöiden liikevaihto ylittää 8 miljardia euroa, ne voivat saada käyttöönsä 45 ääntä ETSI:n tulevassa äänestyksessä. Tällä hetkellä Nokialla on suurin äänivalta.

Mainokset
Avainsanat: , , , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: