Nokia patentoi ”haptisen tatuoinnin”

Unwired View kertoo Nokian patentoineen ns. haptisen tatuoinnin. Kuvien mukaan kyseessä olisi jonkinlainen tarra, joka kiinnitettäisiin esimerkiksi käteen. Tarra värisisi puhelun tai viestin tullessa. Se voisi väristä eri tavalla riippuen siitä, kuka soittaa, tai minkälainen viesti on kyseessä.

Tällaisen ratkaisun voisi ajatella toimivan esimerkiksi kokouksissa, jossa puhelimenkin värinä saattaa olla häiritsevää.

Nokian kerrotaan tutkivan myös mahdollisuutta toteuttaa tätä ihan oikeilla tatuoinneilla, jotka tehtäisiin magnetisoidulla musteella. Nähtäväksi jää, kuinka kauan tekniikan tulossa markkinoille kestää, ja moniko tällaisia tatuointeja haluaa ottaa.

 

Mainokset
Avainsanat: , , , , , ,

3 ajatusta artikkelista “Nokia patentoi ”haptisen tatuoinnin”

  1. edistysaskel sanoo:

    Uskoisin, että älykellot I’m Watchin (www.imwatch.it) tyyliin yleistyvät lähitulevaisuudessa, kunhan joku valmistaja tuo markkinoille paremmin massoille sopivan mallin. Kello hoitaa saman kuin tatuointi ja on paljon monikäyttöisempi. Ja sitäpaitsi älykellot kanssa voi näyttää Michael Knightilta! 🙂

  2. ajanhermolla sanoo:

    Kelloon tuo kieltämättä voisi sopia paremmin. Kellon painikkeiden kautta pystyisi myös suorittamaan jotain simppeleitä toimintoja, eikä vain toteamaan että puhelin soi. I’m watch’llahan pystyy jo vastaamaankin.

    Noissa kyseisissä ”kelloissa” on minun mielestäni jo vähän liikaa toiminnallisuuksia, kun näyttö on kuitenkin noin pieni. Esimerkiksi facebook on jo tarpeeton, kun oletuksena se älypuhelin on kuitenkin taskussa. Jos tekisi vähän riisutumman mallin, niin saisi tuota hintaakin vähän alas, nyt on aika suolainen.

  3. […] Voit hankkia sen sijaan HUD-lasit, Microsoftin kolmiulotteisen käyttöliittymän tai vaikkapa haptisen tatuoinnin. Kiitos Ajanhermolla-blogille tatuointiuutisesta. Share this:TwitterFacebookTykkää […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: