Kingston Wi-Drive esittely

Sain käsiini langattomana asemana (lähinnä iLaitteilla) toimivan 16 GB Kingston Wi-Driven.

Wi-Driven ehdottomiin valtteihin kuuluu sen helppous. Laite liitetään ensin tietokoneeseen USB:llä, ja tiedostoja siirretään kuin USB-tikulle. Samalla laite lataa itseään. Ohjeissa kehotetaan lataamaan laite täyteen ennen käyttöä, sillä täydellä akullakaan se ei porskuttele kuin nelisen tuntia. Tämän jälkeen puhelimeen ladataan ilmainen wi-drive-ohjelmisto. Alun perin tosiaan iLaitteille suunnattu Wi-Drive on nykyisin myös käytettävissä Android-laitteilla, mutta se on vasta beta-vaiheessa. Testasin itse Galaxy Notella ja Android 2.3:lla, sillä netistä löytyy kyllä monia arvioita, jotka on tehty Applen laitteilla.

Ensin minulla oli joitain vaikeuksia saada puhelin löytämään asema, mutta se taisi olla vain käyttäjästä kiinni, jotain Wi-Fi-asetuksia piti räpeltää. Lopulta laite toimi kuitenkin hyvin ja ohjelmisto oli selkeä (vaikkakin myös rumaksi haukuttu). Toivottavasti ohjelmistoa kehitetään hiukan silmälle ystävällisempään ja toiminnollisempaan muotoon. Käsitykseni mukaan iLaitteiden ohjelmisto on hiukan pidemmällä tällä hetkellä.

Laitteeseen pääsee käsiksi siis Wi-Fi-yhteydellä, ja kerralla tiedostoja voi plärätä jopa kolmella laitteella. Wi-Driven muotokieli on selkeä, siinä on yksi isompi nappula, jonka väri kertoo akun varaustason (vihreä = täynnä, oranssi, punainen). Lisäksi kaksi pienempää valoa kertovat verkosta ja liikenteestä.

Verkkokauppa.com myy laitetta kirjoitushetkellä 44,90 euron hintaan, mikä voi kuulostaa vähän paljolta 16 GB tallennuskapasiteetista, mutta iLaitteet ovat kyllä kaivanneet kipeästi ratkaisua tallennustilaongelmaan. Applen tableteissakaan ei ole ollut muistitikun mentävää reikää, tämä laite on kyllä siinä mielessä hyvä ja paikallaan. Wi-Drive on saatavana myös 32 GB versiona.

4/5 koska:
+ helppo
+ luotettava (Kingston)
+ suhteellisen siro
+ kaivattu lisä iLaitteisiin

– ohjelmisto vähän köyhä, etenkin muilla kuin Applen laitteilla
– melko hintava kapasiteettiinsa nähden

Mainokset
Avainsanat: , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: