Mobile World Congress 2012 kohokohdat

Nokialta PureView 808 -kamerapuhelin 41 megapikselin kameralla:
Niin kutsuttu N8:n seuraaja yllätti useimmat meistä. Nokia kehitti vuosia salassa ja hiljaisuudessa kameraa, joka vei monelta jalat alta. Linkin takana tarkempaa tietoa laitteen tekniikasta (englanniksi): http://europe.nokia.com/PRODUCT_METADATA_0/Products/Phones/8000-series/808/Nokia808PureView_Whitepaper.pdf.

Samsungilta Galaxy Note 10.1:
Tuoreessa Notessa tulee olemaan mukana kynä ohjausta varten, sekä mm. Adobe Photoshop Touch. Kaikkea rautapuolesta ei tiedetä, mutta se tiedetään, että Noten suorituksista vastaa 1,4 Ghz tuplaydinprosessori ja  HSPA+ tulee olemaan tuettu.

Samsung julkaisi uuden Galaxy Beamin, jossa sisäänrakennettu projektori. Testeissä sitä kehuttiin yllättävän valovoimaiseksi. Projektorista huolimatta puhelin on ”vain” 12,5 mm paksu. Puhelimessa on 1 Ghz tuplaydinprosessori, Andoid 2.3, 4″ TFT-näyttö, 5 MP pääkamera ja 1,3 MP etukamera, sekä valtavat 6 Gb RAMia. Akku 2000 mAh. Hinnasta ja julkaisupäivästä ei tihkunut tietoa.

Lava XOLO x900 Intian markkinoille:
Lavan ja Intelin yhteistyönä syntynt Andoid-puhelin, jossa hyrrää Intelin 1,6 Ghz Atom Z2460 -prosessori, jossa on myös 400 MHz GPU. Puhelimessa on myös 8 MP kamera jolla voi kuvata 1080p teräväpiirtovideota. Näytöllä on kokoa 4,3 tuumaa. Puhelin julkaistaan 2012 toisella neljänneksellä.

ZTE:n toinen Windows Phone -puhelin:
ZTE Orbit on keskihintainen Windows-puhelin ja tulee kilpailemaan esimerkiksi Nokia Lumia 710:n kanssa. Siinä on 5 MP kamera ja 4 Gb sisäistä tallennustilaa, 4″ näyttö ja 256 MB RAMia, mikä tarkoittaa, että puhelimessa on myös halvempiin laitteisiin suunnattu Windows Phone Tango.

Sony julkaisi kaksi uutta Xperiaa:
Sony oli tapahtumassa ensimmäistä kertaa itsenäisenä puhelinvalmistajana ja teki kaksi julkaisua. Xperia U ja Xperia P ovat molemmat Andoid 2.3 -puhelimia. Xperia U:ssa on 3,5″ näyttö 480 x 854 resoluutiolla, 5 MP kamera, 1 GHz tuplaydinprosessori ja 512 MB RAMia. Xperia P:ssä on puolestaan 4″ näyttö, 540 x 960 resoluutio ja 8 MP kamera. Molemmissa uusissa Xpreia-julkaisuissa on alareunaa kiertävä läpinäkyvä ”vyö”, joka vaihtaa väriä. Xperia P:stä on lisäksi syytä huomata NFC-toiminto sekä HDMI-liitäntä. Molemmat uutuudet julkaistaneen vuoden puolivälin tienoilla.

LG:ltä uusi lippulaivapuhelin:
Tämä annettiin julkisuuteen jo hieman ennen itse tapahtumaa, mutta kyllähän se siihen henkeen kuuluu. LG Optimus 4X HD on vaikuttava kokonaisuus ainakin tehojensa puolesta. Käyttöjärjestelmänä on Android 4.0, mikä lupailee paljon uusia ominaisuuksia.
Tuoteseloste:
o 1.5GHz neliydinprosessori (NVIDIA Tegra 3)
o Näyttö: 4.7″ (1280 x 720) True HD IPS
o Muisti: 16GB eMMC and 1GB LP DDR2
o Kamera: 8 MP (pääkamera) ja 1.3MP (etukamera)

Acer CloudMobile esittelyssä:
Acerin Android-puhelin on vaikuttava pakkaus. 1,5 Ghz tuplaydinprosessori ja 4,3″ HD-näyttö lupailevat huippupuhelinta. Se on myös palkittu muotoilustaan. Lisätietoa (englanniksi): http://www.engadget.com/2012/02/27/acer-cloudmobile-hands-on-at-mwc-2012/. Jos on lähipäivinä aikaa niin tutustun tähän itse tarkemmin ja teen pienen yhteenvedon.

Mainokset
Avainsanat: , , , , , , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: